WordCamp 2011

Το Σάββατο που μας πέρασε λοιπόν, έγινε το 2o WordCamp Greece και περάσαμε super. Δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ γέλασα. Πολύ. Συναντήθηκα με τα υπόλοιπα σπασικλόπαιδα της γειτονιάς και τα είπαμε. Γενικά ωραίο πράγμα ρε παιδί μου.

Πριν πω λίγα πράγματα για τις παρουσιάσεις, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο bravo στον Βασίλη Κανονίδη για τη διοργάνωση. Δε ξέρω, αλλά μου φαίνεται βουνό η οργάνωση ενός τέτοιου event και ενώ ο Βασίλης μου είπε πως ήταν αρκετά αγχωμένος, όλη η ομάδα έδειχνε πως είχε total control και αυτό εμένα με έκανε να νιώθω πως όλα κυλάνε ρολόι. Έτσι έγινε δηλαδή.

Παρουσιάσεις

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Φάνηκε πως αγαπάει το blogging. Άκουσα πράγματα που δεν πέρασαν ποτέ από το κεφάλι μου και με “κράτησε”. Δε νομίζω πως έλειπε κάτι. Πολύ καλή δουλειά.

Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη

Μου έδωσε την αίσθηση ότι ζει κάνοντας παρουσιάσεις. Άνετη, to the point, στήριξε με επιχειρήματα τα slides της και γενικά μια από αυτές τις παρουσιάσεις που αν δεν ήσουν εκεί, έχασες.

Θάνος Παπαβασιλείου

Τι να πεις για το Klou μας; Γουστάρει design, είναι άνετος και ενώ ξέρω ότι δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί μας τα είπε με το δικό του μοναδικό τρόπο. Ψηφίζουμε klou για νέο δήμαρχο. Τέτοια φάση.

Απόστολος Παπαδόπουλος

Είναι πιτσιρικάς, γουστάρει WordPress, κάνει τα πρώτα του βήματα και φαίνεται αλλά ο ενθουσιασμός του για το WordPress λέει πολλά. Ίσως τον ήθελα λίγο πιο παθιασμένο. Δε κολλάμε όμως. Συνεχίζουμε.

Βασίλης Μαστοροστέργιος

Τούτος εδώ να δείτε που μια μέρα θα τον ψάχνουμε να μας δώσει αυτόγραφο. Πιστεύω πως έκανε τη πιο συγκροτημένη παρουσίαση για WordCamp. Αν θέλετε να μάθετε τι είναι το WordPress, καλό είναι να δείτε τη παρουσίαση του. Respect.

Εγώ

Δε ξέρω ειλικρινά. Διάλεξα ένα θέμα που ξέρω ότι καίει πολλούς αλλά επειδή αποφάσισα να παίξω το δικηγόρο του διαβόλου και να περιγράψω το γιατί ΔΕΝ χρειαζόμαστε WordPress frameworks, ίσως να μη πέρασα ακριβώς αυτό που ήθελα. Ελπίζω να πήγανε όλα καλά.

Φώτης Αλεξάνδρου

Όταν είσαι καλός developer ακόμα και κώδικα να μη μας δείξεις, θα το καταλάβουμε. Ο Φώτης έκανε μια από τις παρουσίασεις που περίμενα πως και πως να δω γιατί ήθελα να δω γιατί κάποιος να μπει στη διαδικασία να γεφυρώσει 2 τόσο διαφορετικά πράγματα όπως το WordPress και το Codeigniter. Το τελευταίο του slide μας εξήγησε γιατί. Αγαπάμε Φώτη.

Βασίλης Κανονίδης

Ο Βασίλης μας μίλησε για το BuddyPress και ενώ δεν ασχολούμαι καθόλου με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, πήρα μια πολή καλή εικόνα για το τι είναι και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Βελτιωμένος αισθητά από τη περσινή του παρουσίαση που πιστεύω πως το άγχος του ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Γιώργος Κανελλόπουλος

Δεν έμεινα σε καμία παρουσίαση του. Δε ξέρω τι είπε και δεν με ενδιαφέρει. Πριν αρχίσετε να πετάτε πέτρες, να πω πως τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω και κανένα πρόβλημα δεν έχω μαζί του. Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε πως αν είχα, εδώ θα ήταν το μέρος που θα το έγραφα. Έχω πρόβλημα όμως με τη στάση της Microsoft, η οποία προφανώς ήθελε τον κ. Κανελλόπουλο εκτός αίθουσας τουλάχιστον σε όσες παρουσιάσεις ήμουν εγώ μέσα. Δε μπορώ να φανταστώ ότι ήταν δική του αποφάση. Προφανώς είναι μια γραμμή. Την οποία δε δέχομαι σε ένα event για ανοιχτό λογισμικό. Το να είσαι κ. Microsoft χορηγός σε ένα event πρώτον δε σε χρήζει “Αρχηγό” και δεύτερο απαιτεί οι αντιπρόσωποι σου να κάνουνε blend in με το υπόλοιπο community.

Το γεγονός πως την ίδια μέρα έγινε και το OpenCoffee δε θα το σχολιάσω. Δε μπορώ να φανταστώ και ούτε θα πιστέψω ποτέ πως υπάρχει δόλος πίσω από αυτό. Γιατί αν υπάρχει και το μάθω πάλι θα διαβάσετε άσχημα πράγματα εδώ, με ονόματα και διευθύνσεις. Οπότε ας το κρατήσουμε όλο αυτό με ένα τίτλο “κακή συννενόηση”.

Ο Γιώργος απάντησε στο θέμα και προσωπικά με καλύπτει. Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι και διαφορετικά τα πράγματα.

Επειδή ήδη έχουν γραφτεί αρκετά posts εντυπώσεων σχετικά με το WordCamp, αν νιώθετε άσχημα να κράξετε με έντονο τρόπο σε ένα από τα υπόλοιπα posts, feel free to do that here.

8 comments

 1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Νομίζω ότι όλοι όσοι παρουσίασαν στο WordCamp είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον 🙂

 2. Για το Coffee τι έγινε, το έχω πει ( και έχω και τα email 😛 ). Καλή καρδία έχουμε και διάθεση να κάνουμε περισσότερα πράγματα και είμαι σίγουρος πως τα community θα συνεργαστούν. Geeks ενωμένα, ποτέ νικημένα! 😀

  Γεράσιμε ΚΑΙ ΕΔΩ, να σε ευχαριστήσω για όλα. Ο μόνος εθελοντής για την οργάνωση και αυτό θα ανταμειφθεί!

 3. Αγαπητέ Γερασιμάκια,

  σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

  Με εκτίμηση,
  The klou.

 4. Πολύ σωστά τα λες. Γιατί περάσαμε καλά και μάθαμε πράγματα, κι αυτό έχει σημασία.
  Όσο για μένα, χαζομάρες. Είχα να κάνω παρουσίαση από το πανεπιστήμιο 😛

  Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *